VeenIX (A9BAHO) en KPMG Lentemarathon Amstelveen gaan een driejarige samenwerking aan

VeenIX, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de A9 verbreedt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO), sluit zich voor drie jaar aan bij de KPMG Lentemarathon Amstelveen.

VeenIX, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de A9 verbreedt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO), sluit zich voor drie jaar aan bij de KPMG Lentemarathon Amstelveen. VeenIX is sinds 2019 actief bezig met dit mobiliteitsproject en wil als actieve speler in de regio Amstelveen graag een steentje bijdragen aan het evenement. 

Het A9BAHO project vormt de laatste schakel van de weguitbreiding tussen Schiphol-Amsterdam-Almere. Doordat een groot deel van de marathonroute de A9 kruist, was de link met VeenIX snel gelegd.

Ton Hayes, Project Directeur bij VeenIX, reageert enthousiast op de samenwerking: “Project VeenIX is verheugd om deze samenwerking met de KPMG Lentemarathon Amstelveen aan te kondigen. De stad Amstelveen is een zeer belangrijke en gewaardeerde partner gedurende het project. Omdat de marathon dwars door de stad van Amstelveen loopt vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan dit sportieve en sociale evenement”.

Roy van Damme, organisator van de KPMG Lentemarathon Amstelveen: “Met VeenIX hebben wij een mooie partner aangehaakt die enorme stappen aan het zetten is voor de stad Amstelveen. Hun ambities sluiten goed aan bij die van de KPMG Lentemarathon. We zijn blij om ze te verwelkomen als partner!”

Uitbreiding A9 rond Amstelveen

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen leggen we de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad. Langs Amstelveen en Ouder-Amstel bouwen we in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. De verbreding van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht is het laatste project van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Enthousiast? De inschrijvingen voor de KPMG Lentemarathon Amstelveen zijn geopend! Ben jij erbij op 19 maart? Scoor nog snel je deelname: schrijf je in via deze link!