338203259_1396392527824333_6625150950916194099_n

AFSTANDEN

PRACHTIGE LOOP DOOR HET GROENE AMSTELVEEN

De 6e editie van de Lentemarathon vindt plaats op zondag 16 maart 2025. Alle afstanden starten en finishen in het gezellige Stadshart. Vervolgens loop je door de groene omgeving van Amstelveen: Het Amsterdamse Bos, Oude Dorp, de polders, langs de Amstel en door de verschillende wijken. 

Voor iedereen hebben we een geschikte afstand, kies nu jouw uitdaging:

MARATHON

MANNEN PARCOURSRECORD:
2:28:41

VROUWEN PARCOURSRECORD:
2:49:14

HALVE MARATHON

MANNEN PARCOURSRECORD:
1:09:08

VROUWEN PARCOURSRECORD:
1:19:06

5 KILOMETER

Net begonnen met hardlopen? Dan is de 5 km de ideale afstand voor je.
Ervaar de unieke sfeer van de Lentemarathon. Start en finish doe je net als de marathonlopers op het Stadshart. Ideaal voor beginners, sprinters, families en de gezelligheidsdieren onder ons. 

10 KILOMETER

Loop je regelmatig en zoek je net even iets meer uitdaging? Schrijf je dan in voor de 10 km! Het parcours brengt je van het Stadshart, door het Amsterdamse Bos en weer naar de finish bij het gezellige lopersdorp.

Wil je in teamverband meelopen? Dan is wellicht de Marathon Estafette ook wel wat voor je. In een team van 4 loop je afwisselend ongeveer 10km per persoon een hele marathon. Check hiervoor de button bij het kopje “KPMG Lentemarathon”.

HALVE MARATHON

De meest populaire afstand van de KPMG Lentemarathon. Loop 21 km door het mooie Amstelveen en langs plekken als het Amsterdamse bos, het Oude Dorp en door de polders. Geniet na afloop van jouw prestatie in het Lopersdorp op het Stadshart.

 

_S4A3676 David Currie

KPMG LENTEMARATHON

Durf jij het aan om de volledige 42,195 kilometer te lopen? Je loopt dan onder andere langs het Amsterdamse bos, de Amstel en door de straten van Amstelveen om te eindigen in het centrum bij het finishdorp op het Stadshart.

ESTAFETTE
Je kunt ook de 42 km als estafette lopen. Loop jij samen met je vrienden en/of familie de Marathon Estafette? Net zoals bij de bekende atletiekestafette, loop je allemaal een stukje van de marathon. Zo is de afstand niet alleen beter behapbaar, maar natuurlijk voelt het nóg beter om de 42 km als team te overwinnen! Je loopt dan in teams van 4 personen allemaal een deel van het parcours. Samen lopen jullie dan een volledige marathon. Bij de finish kunnen jullie met z’n allen genieten van een drankje en een hapje en natuurlijk de muziek!

KIDS RUN

Speciaal voor de jonge hardlopers is er tijdens de KPMG Lentemarathon een spannende Kids Run georganiseerd.

Als je kinderen nog klein zijn, kun je gezellig met ze meelopen. Tijdens de race is er plaats voor één ouder om mee te lopen. De Kids Run is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar en start op het Stadshart.

02TB9153-CR3 Thomas Bakker