Informatie

De informatie op deze pagina moet nog bijgewerkt worden voor de versie van 2021.

Datum

De vierde editie van de Lentemarathon vindt plaats op 22 maart 2020.

Programma

08:00 - 11:15Afhalen startnummers en shirtsAV Startbaan
09:00 - 11:15KledingafgifteAV Startbaan
10:00Start marathon en estafetteAV Startbaan
10:30Start kidsrun (en finish)AV Startbaan
11:30Start halve marathonAV Startbaan
12:30 - 15:30Finish deelnemersStadshart

Onderdelen

Het evenement kent vier onderdelen: de Marathon individueel, de Estafette marathon, de halve marathon en de kidsrun.

Estafette Lentemarathon informatie

Zie hier voor meer informatie over de estafette.

EHBO

Op diverse plaatsen langs het parcours en bij de finish zijn mensen van het Rode Kruis aanwezig, verder fietsen er ook medewerkers van hun rond.
Noteer je eigen gegevens en je nood telefoonnr achterop je startnummer. Hierop staat ook het nummer van het Rode Kruis wat gebeld kan worden ingeval van medische noodzaak.

Kledinginname / vervoer

Voor de start van de wedstrijd kan één tas worden ingeleverd bij het kleding inname punt op AV Startbaan.

Aan je startnummer zit een label welke je aan je tas kan bevestigen (één tas per persoon). Deze tas wordt naar het Stadshart gebracht, waar de tas bij poppodium P60 in het Stadshart (op vertoon van je startnummer) weer kan worden opgehaald.

Kleedkamers

Alleen op de start locatie bij AV Startbaan zijn kleedkamers met douches beschikbaar, deze blijven ook open na de start van de halve marathon.

Finish

De finishlocatie voor alle afstanden behalve de kidsrun is bij het Stadshart in Amstelveen.
Iedere finisher ontvangt een medaille en water en wat eten.
Fysio Troelstralaan staat voor je klaar om de stramme spieren los te masseren.
Er is horeca aanwezig en er is EHBO in poppodium P60 (waar ook de kleding opgehaald kan worden).

Foto’s en video

Er worden (oa finish) foto’s en video gemaakt van alle deelnemers, deze worden later beschikbaar gesteld op onze website.

Ophalen startnummer / shirt

Bij het inschrijven heb je er voor kunnen kiezen of je startnummer thuisgestuurd zou worden (shirts worden niet verstuurd). Als je hiervoor niet hebt gekozen kun je jouw startnummer en/of shirt ophalen bij Runnersworld Amsterdamse Bos (Amsterdamseweg 507 te Amstelveen).  Dat kan vanaf woensdag 18 maart (12:00) tot zaterdag 21 maart (17:00). Verder is er op de ochtend van de wedstrijd op zondag 22 maart  tussen 08:00 en 11:15 een kraam beschikbaar bij AV Startbaan voor de resterende nummers en shirts. Gezien de verwachte drukte raden we aan het nummer en shirt zoveel mogelijk van te voren op te halen, zodat je zonder stress aan de wedstrijd kunt beginnen! De startnummers voor de estafette worden per team uitgereikt inclusief snapband.
Heb je nog geen shirt (van ON-running) besteld en heb je nu al spijt? Bij Runnersworld en op de atletiekvereniging bij de start kun je deze voor €20,00 alsnog aanschaffen zolang de voorraad strekt.

Overdracht nummer / aanpassen registratie

Als je een ander op je naam wilt laten lopen, is dit tot 1 maart mogelijk via link en wachtwoord in de bevestigings mail.
Annuleren van een inschrijving is niet mogelijk .Voor overige wijzigingen gelieve een mail te sturen aan info@lentemarathon.nl

Overnachting

Het Ammonite hotel biedt speciaal voor de Lentemarathon een hotelarrangement aan. Zie hier voor meer informatie.
Ook het Grand Hotel Amstelveen biedt een hotearrangement aan. Zie hier voor meer informatie.

Pacers

Bij de hele marathon zijn pacers beschikbaar voor een tijd van: 3u45, 4uur, 4u15 en 4u30.
Bij de halve marathon: 1u30, 1u40, 1:45, 1u50, 1u55, 2uur en 2u05.

De pacers herken je in het startvak aan hesje en ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers.

Parkeren / bereikbaarheid

Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Zuid rijdt bus 348 richting Uithoorn (elke 30 min), hier uitstappen op halte Startbaan, 2 minuten lopen van onze atletiekbaan. Een andere mogelijkheid is Bus 347 van Metrostation  Amstelveenseweg richting Uithoorn (elke 30 min), stap uit op halte Startbaan.  Verder rijdt GVB bus 55 vanuit Amsterdam Zuid, deze stopt op halte Seine (en Logger) welke 10 minuten lopen is naar de start. Zie 9292.nl voor tijdschema.

Rondom het complex van AV Startbaan is er in bescheiden mate ruimte voor parkeren. De reguliere parkeerruimte voor de middelbare school HWC is beschikbaar, iets verderop is ook parkeerruimte bij de Meerkamp.

Pendelvervoer

Naast het reguliere tram en busvervoer zal er een kleine pendeldienst opgezet worden. Dit zijn twee busjes die vanaf 12:30 lopers terugrijden van finish (Stadshart bij het ING kantoor, Amstelveen) naar de start (AV Startbaan, Amstelveen).

Let op: deze busjes rijden NIET de estafetteroute. De deelnemers van de estafette zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de estafette startpunten.

Parcoursrecords

Marathon - Heren2:34:56Shaun Dixon2019
Marathon - Dames2:49:14Susan Nieman2019
Halve marathon - Heren1:09:30Bas Stigter2019
Halve marathon - Dames1:21:17Marije Geurtsen2019
Estafette marathon 2:33:22Running Holland2019

Prijzen

Er zijn bloemen en cadeaubonnen voor de winnaars in alle afstanden en categorieën.

Startlocatie

De startlocatie voor alle afstanden is bij AV Startbaan, Startbaan 1a in Amstelveen. Zie hier voor een indeling van het terrein.  Zie hierboven bij parkeren/bereikbaarheid hoe daar te komen.
Zie hierboven onder programma voor de starttijden per afstand.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer.
Zie onderstaande afbeelding hoe het nummer te dragen.

Uitslagen

De uitslagen en finish foto’s zijn na afloop beschikbaar op onze website via volgende link.

Verkeer

Op alle verkeerspunten op de route worden professionele verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De wedstrijd vindt plaats op de openbare weg, meestal fietspaden en soms over rustige wegen, maar is niet exclusief beschikbaar voor de deelnemers. Ook auto’s, fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van de wegen en paden. Houd hier rekening mee en geef elkaar de ruimte. Maar zorg met name dat het voor iedere weggebruiker veilig blijft.

Verzorgingsposten

Voor de marathon en estafette zijn verzorgingsposten ingericht op 7.3km, 13km, 17.5km, 21.5km, 26.5km, 31km, 34.5km, 37.5km en 40km. Vanaf de derde waterpost is er naast water ook sportdrank en bananen beschikbaar.
Voor de halve marathon zijn de verzorgingsposten op 3.3km  9.8km, 13.5km, 16.2 en 18.3 km.

Voorwaarden

Op de deelname aan de Lentemarathon zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden.

 

 

Met sportieve groet,

Namens de organisatie van de Amstelveense Lentemarathon