Programma & Informatie

Datum: zondag 24 maart 2019

Afstanden en starttijden

10:00 Marathon – AmstelveenZ Lentemarathon
10:00 Estafette Marathon  – Centralpoint Estafette Lentemarathon
10:30 Kidsrun 1km – Coop Lentemarathon Kidsrun
11:30 Halve Marathon – Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon

AmstelveenZ Lentemarathon

Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Er is een route uitgezet voor een volledige marathon op een prachtig gevarieerde ronde van 42,195 km.


Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon

Start 11.30 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 3 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Het parcours van de halve marathon volgt grotendeels de 2de helft van het marathonparcours.


Centralpoint Estafette Lentemarathon

Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten

Atletiek Vereniging Startbaan staat bekend om zijn jaarlijkse, nationale estafettewedstrijd. Dit kan natuurlijk niet ontbreken op de Amstelveense Lentemarathon! De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de lopers tussen 10,2 en 10,8 km (zie ook nier iets onder).

Het estafetteteam zal een baton van start tot finish moeten overbrengen en is zelf verantwoordelijk voor de wissel. Op de wisselpunten zal de nodige logistiek aanwezig zijn.

Algemene informatie rondom de estafette:

 • Belangrijk: het estafetteteam is zelf verantwoordelijk voor transport van- en naar de wisselpunten. Dat betekent dat de 2e, 3e en 4e loper zelf op het juiste moment op het wisselpunt dienen te staan. Daarnaast betekent het dat de lopers na het afronden van hun specifieke afstand, zichzelf richting het Stadshart (of naar huis) moeten verplaatsen.
 • Op ieder wisselpunt is een toiletmogelijkheid, een drankpost en (beperkte) parkeerruimte aanwezig.
 • Estafette-leden krijgen hetzelfde nummer, met een toevoeging. Voorbeeld: teamnummer 50, 50-1 voor de startloper t/m 50-4 voor de slotloper.
 • Het estafetteteam brengt een baton (plastic estafettestokje van ong 60gr) van start tot finish. Zie volgende foto:
 • Deze baton bevat 2 tags tbv de tijdsregistratie. Gelieve de baton zichtbaar in de hand te hebben en de tags vrij te houden bij het passeren van het meetpunt.

 

 

 

Nogmaals: op de wisselpunten is beperkt parkeerruimte beschikbaar, maak gebruik van nabije OV mogelijkheden, onderlinge carpool of de fiets om op de wissellocaties te komen.

Praktische informatie rondom de estafette:

 • De eerste loper van het estafetteteam start gelijk met de lopers van de hele marathon, om 10.00 uur (AV Startbaan)
 • Na 10.8 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de baton doorgegeven aan de tweede loper van het team. Dit wisselpunt is vlakbij de Nieuwe Kalfsjeslaan op het fietspad naar de Arena in het Amsterdamse bos.  Parkeren kan bij de parkeerplaats op het einde van de Nieuwe Kalfjeslaan. Locatie: Nieuwe Kalfjeslaan 23, 1182 AA,  Amstelveen of bushalte Kalfjeslaan, dan 10 minuten lopen
 • Na 21.6 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de baton doorgegeven aan de derde loper van het team Dit wisselpunt is bij de kruising van het fietspad en de Touwslagerij. Bij P+R Spinnerij kan geparkeerd worden. Locatie: of bushalte Sacharovlaan, dan 7 minuten lopen.
 • Na 32 km is er een wisselpunt ingericht op het Meijslootpad  (langs de golfbaan) nabij Turfschip en wordt de baton doorgegeven aan de slotloper van het team. Let op: dit is het beste te bereiken door vanaf Gondel de Turfschip op te gaan en op het einde (voordat je de wijk ingaat) kom je dan vlakbij bij het wisselpunt. hier is ook parkeergelegenheid. Locatie: Turfschip 23, 1186XA of bushalte Seine, dan 7 minuten lopen.
 • Het is mogelijk om als team over de finish te gaan. Aan de noordzijde van de Rembrandtweg te Amstelveen (+-300m voor de finish) kan er gehergroepeerd worden en samen naar de finish worden gerend.
 • Tip: de eerste loper kan voor het team een tas laten vervoeren naar de finishlocatie.

 

AVS


Inschrijfkosten

AmstelveenZ Lentemarathon: €30,- (individueel)
Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon: €20,- (individueel)
Centralpoint Estafette Lentemarathon: €50,- (per team van 4 personen)
Coop Lentemarathon Kidsrun €3,- (individueel)


Overige Informatie

Verzenden en ophalen  startnummer/shirt bij Runnersworld Amsterdamse Bos

Bij het inschrijven heb je er voor kunnen kiezen of je startnummer thuisgestuurd zou worden (shirts worden niet verstuurd). Als je hiervoor niet hebt gekozen kun je jouw startnummer en/of shirt ophalen bij Runnersworld Amsterdamse Bos (Amsterdamseweg 507 te Amstelveen).  Dat kan vanaf woensdag 20 maart (12:00) tot zaterdag 23 maart (17:00). Verder is er op de ochtend van de wedstrijd op zondag 24 maart  tussen 08:00 en 11:15 een kraam beschikbaar bij AV Startbaan voor de overige nummers en shirts. Gezien de verwachte drukte raden we aan het nummer en shirt zoveel mogelijk van te voren op te halen, zodat je zonder stress aan de wedstrijd kunt beginnen! De startnummers voor de estafette worden per team uitgereikt inclusief estafettestokje. Heb je nog geen shirt (van ON-running) besteld en heb je nu al spijt? Bij Runnersworld en op de atletiekvereniging bij de start kun je deze voor €17,50 alsnog aanschaffen zolang de voorraad strekt.


Parkeren / bereikbaarheid

Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Zuid rijdt bus 348 richting Uithoorn (elke 30 min), hier uitstappen op halte Startbaan, 2 minuten lopen van onze atletiekbaan. Een andere mogelijkheid is Bus 347 van Metrostation  Amstelveenseweg richting Uithoorn (elke 30 min), stap uit op halte Startbaan. Zie verder 9292.nl.  Let op: Metro 51 rijdt niet meer vanwege de ombouw naar de Amstelveenlijn. In de plaats hiervoor rijdt bus55 vanuit Amsterdam Zuid, deze stopt oa op halte Logger wat 8 minuten lopen is naar de start.

Rondom het complex van AV Startbaan is er in bescheiden mate ruimte voor parkeren. De reguliere parkeerruimte voor de middelbare school HWC is beschikbaar, iets verderop is ook parkeerruimte bij de Meerkamp.


Pendelvervoer

Naast het reguliere tram en busvervoer zal er een kleine pendeldienst opgezet worden. Dit zijn twee busjes die zullen rijden tussen finish (Stadshart bij het ING kantoor, Amstelveen) en start (AV Startbaan, Amstelveen).

Let op: deze busjes rijden NIET de estafetteroute. De deelnemers van de estafette zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de estafette startpunten


Kledinginname / vervoer

Voor de start van de wedstrijd kan één tas worden ingeleverd bij het kleding inname punt op AV startbaan. Let er op dat er geen kleding achter kan blijven in de kleedkamers daar deze gesloten worden na de start van de halve marathon.

Aan je startnummer zit een label welke je aan je tas kan bevestigen (één tas per persoon) Deze tas wordt naar het Stadshart gebracht, waar het bij poppodium P60 (op vertoon van je startnummer) weer kan worden opgehaald.


Kleedkamers

Alleen op de start locatie zijn kleedkamers beschikbaar, deze blijven ook open na de start van de halve marathon.


Verkeer

De wedstrijd vindt plaats op de openbare weg. Dat betekent vanzelfsprekend dat we als lopers de verkeersregels moeten respecteren. Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden professionele verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek.


Tijdregistratie / uitslagen

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer.

Zie onderstaande afbeelding hoe het nummer te dragen

 

De uitslagen en finish foto’s zijn na afloop beschikbaar op onze website.


Foto’s en video

Foto’s en een video worden gemaakt, deze worden later beschikbaar gesteld op onze website


Verzorgingsposten

Er is een waterpost ingericht elke 5km en vanaf de derde waterpost (marathon) is er naast water ook sportdrank en bananen beschikbaar.
Voor de marathon en estafette zijn de verzorgingsposten op 5 km, 10.9 km , 16.2 km, 21.6 km, 26.5 km, 32 km , 34.7 km en 39.4 km.
Voor de halve marathon op 7.7 km, 13.1 km,  16.5 km, 18.3 km.


Finish

Iedere finisher ontvangt een medaille en water en wat eten.
Er is horeca aanwezig en er is EHBO in P60. Fysio Troelstralaan staat voor je klaar om de stramme spieren los te masseren.

 

 

Met sportieve groet,

Namens de organisatie van de Amstelveense Lentemarathon