Informatie

Extra info estafette Lentemarathon

Zie hier voor meer informatie over de estafette.

Kledinginname / vervoer

Voor de start van de wedstrijd kan één tas worden ingeleverd bij het kleding inname punt op AV startbaan. Let er op dat er geen kleding achter kan blijven in de kleedkamers daar deze gesloten worden na de start van de halve marathon.

Aan je startnummer zit een label welke je aan je tas kan bevestigen (één tas per persoon) Deze tas wordt naar het Stadshart gebracht, waar het bij poppodium P60 (op vertoon van je startnummer) weer kan worden opgehaald.

Kleedkamers

Alleen op de start locatie zijn kleedkamers beschikbaar, deze blijven ook open na de start van de halve marathon.

Finish

Iedere finisher ontvangt een medaille en water en wat eten.
Er is horeca aanwezig en er is EHBO in P60. Fysio Troelstralaan staat voor je klaar om de stramme spieren los te masseren.

Foto’s en video

Foto’s en een video worden gemaakt, deze worden later beschikbaar gesteld op onze website

Ophalen startnummer/shirt

Bij het inschrijven heb je er voor kunnen kiezen of je startnummer thuisgestuurd zou worden (shirts worden niet verstuurd). Als je hiervoor niet hebt gekozen kun je jouw startnummer en/of shirt ophalen bij Runnersworld Amsterdamse Bos (Amsterdamseweg 507 te Amstelveen).  Dat kan vanaf woensdag 18 maart (12:00) tot zaterdag 21 maart (17:00). Verder is er op de ochtend van de wedstrijd op zondag 22 maart  tussen 08:00 en 11:15 een kraam beschikbaar bij AV Startbaan voor de overige nummers en shirts. Gezien de verwachte drukte raden we aan het nummer en shirt zoveel mogelijk van te voren op te halen, zodat je zonder stress aan de wedstrijd kunt beginnen! De startnummers voor de estafette worden per team uitgereikt inclusief estafettestokje.
Heb je nog geen shirt (van ON-running) besteld en heb je nu al spijt? Bij Runnersworld en op de atletiekvereniging bij de start kun je deze voor €20,00 alsnog aanschaffen zolang de voorraad strekt.

Overnachting

Het Ammonite hotel biedt speciaal voor de Lentemarathon een hotelarrangement aan. Zie hier voor meer informatie.

Parkeren / bereikbaarheid

Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Zuid rijdt bus 348 richting Uithoorn (elke 30 min), hier uitstappen op halte Startbaan, 2 minuten lopen van onze atletiekbaan. Een andere mogelijkheid is Bus 347 van Metrostation  Amstelveenseweg richting Uithoorn (elke 30 min), stap uit op halte Startbaan. Zie verder 9292.nl.  Let op: Metro 51 rijdt niet meer vanwege de ombouw naar de Amstelveenlijn. In de plaats hiervoor rijdt bus 55 vanuit Amsterdam Zuid, deze stopt oa op halte Logger wat 8 minuten lopen is naar de start.

Rondom het complex van AV Startbaan is er in bescheiden mate ruimte voor parkeren. De reguliere parkeerruimte voor de middelbare school HWC is beschikbaar, iets verderop is ook parkeerruimte bij de Meerkamp.

Pendelvervoer

Naast het reguliere tram en busvervoer zal er een kleine pendeldienst opgezet worden. Dit zijn twee busjes die vanaf 12:30 lopers terugrijden van finish (Stadshart bij het ING kantoor, Amstelveen) naar de start (AV Startbaan, Amstelveen).

Let op: deze busjes rijden NIET de estafetteroute. De deelnemers van de estafette zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de estafette startpunten

Parcoursrecords

Marathon – heren: 2:34:56 – Shaun Dixon (2019)
Marathon – dames: 2:49:14 – Susan Nieman (2019)
Halve marathon – heren: 1:09:30 – Bas Stigter (2019)
Halve marathon – dames: 1:21:17 – Marije Geurtsen (2019)
Estafette marathon: 2:33:22 – Running Holland (2019)

Prijzen

Er zijn bekers voor de winnaars in alle afstanden en categorieën. Voor de marathon en halve marathon is er ook nog een geldprijs.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer.
Zie onderstaande afbeelding hoe het nummer te dragen

Uitslagen

De uitslagen en finish foto’s zijn na afloop beschikbaar op onze website via volgende link,

Verkeer

De wedstrijd vindt plaats op de openbare weg. Dat betekent vanzelfsprekend dat we als lopers de verkeersregels moeten respecteren. Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden professionele verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek.

Verzorgingsposten

Er is een waterpost ingericht elke 5km en vanaf de derde waterpost (marathon) is er naast water ook sportdrank en bananen beschikbaar.
Voor de marathon en estafette zijn de verzorgingsposten op 5 km, 10.9 km , 16.2 km, 21.6 km, 26.5 km, 32 km , 34.7 km en 39.4 km.
Voor de halve marathon op 7.7 km, 13.1 km,  16.5 km, 18.3 km.

 

Met sportieve groet,

Namens de organisatie van de Amstelveense Lentemarathon