Programma & Informatie

Datum: zondag 24 maart 2019

Afstanden en starttijden

10:00 Marathon – AmstelveenZ Lentemarathon
10:00 Estafette Marathon  – Centralpoint Estafette Lentemarathon
10:30 Kidsrun 1km – Coop Lentemarathon Kidsrun
11:30 Halve Marathon – Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon

AmstelveenZ Lentemarathon

Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Er is een route uitgezet voor een volledige marathon op een prachtig gevarieerde ronde van 42,195 km.


Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon

Start 11.30 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 3 uur en 30 minuten (de organisatie kan beslissen om de volgauto te laten passeren/iemand uit de loop te halen, als diegene te ver achterop dit schema raakt)

Het is mogelijk een halve marathon te lopen! Het parcours van de marathon leent zich in praktische zin goed voor de halve marathon, deze zal dan ook 21,1 km afleggen op een deel van het marathonparcours.


Centralpoint Estafette Lentemarathon

Start 10.00 uur Atletiekvereniging Startbaan, Startbaan 1 Amstelveen
Finish: Stadshart Amstelveen

Tijdslimiet: 5 uur en 30 minuten

Atletiek Vereniging Startbaan staat bekend om zijn jaarlijkse, nationale estafettewedstrijd. Dit kan natuurlijk niet ontbreken op de Amstelveense Lentemarathon! De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de eerste en derde loper van elk team ongeveer 11 kilometer afleggen en de tweede en laatste lopers ongeveer 10 km.

Het estafetteteam zal een object van start tot finish moeten overbrengen en is zelf verantwoordelijk voor de wissel. Op de wisselpunten zal de nodige logistiek aanwezig zijn, om ook deze lopers goed voorbereid aan de de race te laten beginnen.

Algemene informatie rondom de estafette:

  • Belangrijk: het estafetteteam is zelf verantwoordelijk voor transport van- en naar de wisselpunten. Dat betekent dat de 2e, 3e en 4e loper zelf op het juiste moment op het wisselpunt dienen te staan. Daarnaast betekent het dat de lopers na het afronden van hun specifieke afstand, zichzelf richting het Stadshart (of naar huis) moeten verplaatsen.
  • Op ieder wisselpunt is een toiletmogelijkheid, een drankpost en (zeer beperkte) parkeerruimte aanwezig.
  • Estafette-leden krijgen hetzelfde nummer, met een toevoeging. Voorbeeld: teamnummer 50, 50-1 voor de startloper t/m 50-4 voor de slotloper.
  • Het estafetteteam brengt een object van start tot finish.
  • Tip: de eerste loper kan voor het team een tas laten vervoeren naar de finishlocatie.

Nogmaals: op de wisselpunten is beperkt parkeerruimte beschikbaar, maak gebruik van nabije OV mogelijkheden, onderlinge carpool of de fiets om op de wissellocaties te komen.

Praktische informatie rondom de estafette:

  • De eerste loper van het estafetteteam start gelijk met de lopers van de hele marathon, om 10.00 uur (AV Startbaan)
  • Na 11 km is er een wisselpunt ingericht en wordt het object doorgegeven aan de tweede loper van het team. Dit wisselpunt is aan de Arena in het Amsterdamse bos. Locatie Nieuwe Kalfjeslaan,  Amstelveen
  • Na 21 km is er een wisselpunt ingericht en wordt het object doorgegeven aan de derde loper van het team Dit wisselpunt is bij Camping Het Amsterdamse bos . Locatie: Kleine Noorddijk 1 1187 NZ Amstelveen)
  • Na 32,5 km is er een wisselpunt ingericht op de hoek van de Amsteldijk Zuid met de Nesserlaan en wordt het object doorgegeven aan de slotloper van het team. Locatie: Hoek Amsteldijk Zuid met de Nesserlaan-Amstelveen).
  • Het is mogelijk om als team over de finish te gaan, dat is niet problematisch voor de tijdmeting. Aan de noordzijde van de Rembrandtweg te Amstelveen (+-300m voor de finish) kan er gehergroepeerd worden en samen naar de finish worden gerend.

 

AVS


Inschrijfkosten

AmstelveenZ Lentemarathon: €30,- (individueel)
Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon: €20,- (individueel)
Centralpoint Estafette Lentemarathon: €50,- (per team van 4 personen)
Coop Lentemarathon Kidsrun €3,- (individueel)


Overige Informatie

Verzenden en ophalen  startnummer/shirt bij Runnersworld Amsterdamse Bos

Bij het inschrijven heb je er voor kunnen kiezen of je startnummer thuisgestuurd zou worden (shirts worden niet verstuurd). Als je hiervoor niet hebt gekozen kun je jouw startnummer en/of shirt ophalen bij Runnersworld Amsterdamse Bos (Amsterdamseweg 507 te Amstelveen). Dat kan vanaf woensdag 20 maart (12:00) tot zaterdag 23 maart (13:00). Op de ochtend van de wedstrijd op zondag 24 maart is er tussen 08:00 en 11:15 een balie beschikbaar bij AV Startbaan voor de overige nummers en shirts. Gezien de verwachte drukte raden we aan het nummer en shirt zoveel mogelijk van te voren op te halen, zodat je zonder stress aan de wedstrijd kunt beginnen! Heb je nog geen shirt besteld en heb je nu al spijt? Op de atletiekvereniging kun je deze voor €17,50- alsnog aanschaffen voor zolang de voorraad strekt.


Parkeren / bereikbaarheid

Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt, wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets te komen of gebruik te maken van openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Zuid rijdt bus 348 richting Uithoorn (elke 30 min), hier uitstappen op halte Startbaan, 2 minuten lopen van onze atletiekbaan. Een alternatief is tram 5 vanuit Station Zuid naar Amstelveen Stadshart, waar vanaf het busstation Amstelveen bus 347 rijdt richting Uithoorn (elke 15 min), stap uit op halte Startbaan.

Rondom het complex van AV Startbaan is er in bescheiden mate ruimte voor parkeren. De reguliere parkeerruimte voor de middelbare school HWC is beschikbaar.


Pendelvervoer

Naast het reguliere tram en busvervoer zal er een kleine pendeldienst opgezet worden. Dit zijn drie busjes die zullen rijden tussen finish (Stadshart bij het ING kantoor, Amstelveen) en start (AV Startbaan, Amstelveen).

Let op: deze busjes rijden NIET de estafetteroute. De deelnemers van de estafette zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de estafette startpunten


Kledinginname / vervoer

Voor de start van de wedstrijd kan één tas worden ingeleverd bij het kleding inname punt op AV startbaan. Let er op dat er geen kleding achter kan blijven in de kleedkamers daar deze gesloten worden na de start van de halve marathon.

Aan je startnummer zit een label welke je aan je tas kan bevestigen (één tas per persoon) Deze tas wordt naar het Stadshart gebracht, waar het bij poppodium P60 (op vertoon van je startnummer) weer kan worden opgehaald.


Kleedkamers

Alleen op  de start locatie zijn kleedkamers beschikbaar , deze zijn echter niet meer open na de start van de halve marathon. Er kunnen dus geen spullen worden achter gelaten.


Verkeer

De wedstrijd vindt plaats op de openbare weg. Dat betekent vanzelfsprekend dat we als lopers de verkeersregels moeten respecteren. Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden professionele verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek.


Tijdregistratie / uitslagen

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer.

Zie onderstaande afbeelding hoe het nummer te dragen

 

De uitslagen en finish foto’s zijn na afloop beschikbaar op onze website.


Foto’s en video

Foto’s en een video worden gemaakt, deze worden later beschikbaar gesteld op onze website


Drankposten

Er is een waterpost ingericht elke 5km en vanaf de derde waterpost (marathon) is er naast water ook sportdrank en bananen beschikbaar.


Finish

Iedere finisher ontvangt een medaille en water en wat eten.
Er is horeca aanwezig en er is EHBO in P60. Fysio Troelstralaan staat voor je klaar om de stramme spieren los te masseren.

 

 

Met sportieve groet,

Namens de organisatie van de Amstelveense Lentemarathon