5k

5 KILOMETER

5 KILOMETER

De 5 kilometer is de “instapafstand” van de hardloopwereld – maar laat je niet foppen. Voor de gevorderde lopers met echte sprintvezels is deze afstand minstens net zo competitief als elke andere. Nog niet zo ervaren in het hardlopen? Dan is dit de ideale uitdaging voor jou!

De route met verharde paden van de 5 kilometer leidt je langs de Graaf Aelbrechtlaan, over de Amsterdamseweg, door het Oude Dorp, met keerpunt op de Stationsstraat richting Stadshart. Bekijk hier de kaart van de 5 kilometer.

START

Er zijn geen verschillende startvakken, iedereen begint om 13:15 uur. Je dient uiterlijk om 13:05 uur in het algemene startvak te staan. Er zijn geen toiletten in het startvak, dus zorg dat voor de start in het Lopersdorp nog even naar het toilet gaat. 

KLEDINGINNAME

De kledinginname van de KPMG Lentemarathon vindt plaats in tenten op het Stadshart. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De kledinginname is geopend van 08.30 tot 16.00 uur.

PARCOURS

(route is onder voorbehoud)

Door wegwerkzaamheden wordt de route zo snel mogelijk ge-update.

HOOGTEPROFIEL VAN DE 5KM:

VERZORGINGSPOSTEN

Langs het parcours tref je een aantal spons- en verzorgingsposten aan. Op de een aantal verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

3KM: Water + Powerbar + Spons + Fruit
Finish: Water + Fruit

Het is niet mogelijk voor deelnemers om voeding via de organisatie te laten bezorgen op de verzorgingsposten. Onze sportdrank partner is Powerbar.