10km

10 KILOMETER

10 KILOMETER

Met de 10 kilometer loop je een mooie, uitdagende afstand en ontdek je het mooiste dat de regio Amstelveen te bieden heeft. Je loopt de 10km over verharde paden. Een volgende stap na de 5 kilometer of een tussenafstand als je in training bent voor een grote uitdaging in de zomer. 

De route van de 10 kilometer begint langs de Graaf Aelbrechtlaan, waarna je rechtsaf slaat richting het Braakpark. Je maakt een lus rechtsom over de Bleeksekade met een prachtig stukje groen, waarna je echt het Amsterdamse Bos induikt via de Nieuwe Kalfjeslaan en de sportvelden. De route loopt daarna helemaal terug, via de Amsterdamseweg, naar de Stationsstraat alvorens weer te finishen op het Stadshart! Bekijk hier de kaart van de 10 kilometer. Daar vind je ook alle Powerbar waterpunten.

START

Iedereen begint om 13:15 uur. Je dient uiterlijk om 13:05 uur in het algemene startvak te staan. Startvakken worden ingedeeld aan de hand van je richttijd. Er zijn geen toiletten in het startvak, dus zorg dat voor de start in het Lopersdorp nog even naar het toilet gaat. 

KLEDINGINAME

De kledinginname van de KPMG Lentemarathon vindt plaats in tenten op het Stadshart. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De kledinginname is geopend van 08.30 tot 16.00 uur.

PARCOURS

(route is onder voorbehoud)

HOOGTEPROFIEL VAN DE 10KM

VERZORGINGSPOSTEN

Langs het parcours tref je een aantal spons- en verzorgingsposten aan. Op de een aantal verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

2,5km: Water

6,5km: Water
8km: Water + Powerbar + Spons + Fruit
Finish: Water + Fruit

Het is niet mogelijk voor deelnemers om voeding via de organisatie te laten bezorgen op de verzorgingsposten. Onze sportdrank partner is Powerbar