Amstelveen wordt wederom omgetoverd tot hardloopstad tijdens KPMG Lentemarathon 2024

Morgen, zondag 17 maart, vindt de vijfde editie van de KPMG Lentemarathon Amstelveen plaats. 6.000 lopers nemen over de hele dag deel, in de afstanden 5 kilometer, 10 kilometer, de halve marathon of het koningsnummer: de 42,195 kilometer van de KPMG Lentemarathon. Daarnaast zullen de kleine sportievelingen deelnemen aan de Kids Run in het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. 

Om 09:30 uur starten ruim 800 deelnemers aan de mythische 42,195 kilometer. De route loopt door het Amsterdamse Bos, over de Amsterdamseweg, het Oude Dorp, over het terrein van AV Startbaan, door de polders, terug langs de Amstel en richting het lopersdorp op het Stadsplein. Met het deelnemersaantal van 800 is de KPMG Lentemarathon Amstelveen snel uitgegroeid tot de zesde marathon van Nederland. 

“Wij zijn enorm trots dat wij dit jaar zoveel deelnemers mogen verwelkomen op alle afstanden,” aldus organisator Roy van Damme. “Met name de groei op de volledige afstand, de KPMG Lentemarathon is mooi om te zien. Ook merken we dat het evenement steeds populairder wordt. Zo doen er meer Amstelveners mee, maar hebben we ook 1.400 lopers uit het buitenland, die samen 40 landen vertegenwoordigen.”

Gezamenlijk worden er ook in totaal 60 goede doelen gesteund door de lopers. 

Start/finish-dorp

Het Stadsplein wordt morgen gedurende de hele dag omgetoverd tot een feest voor jong en oud, deelnemer en supporter. Naast de sportieve sfeer in het dorp, is er gedurende de dag entertainment met muziek en is er genoeg kans om te herstellen van het lopen óf het aanmoedigen bij een van de vele horecagelegenheden op het plein. 

College B&W toont sportiefste kant

Tussen de deelnemers van de KPMG Lentemarathon bevinden zich vier leden van het College van B&W. In de estafettemarathon loopt een team van wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens. “De deelname van het team van het College van B en W is voor ons een fijne bevestiging dat sport hoog op de agenda staat bij de Gemeente Amstelveen,” vertelt Roy van Damme. “Wij wensen ze het allerbeste toe en als we de verhalen moeten geloven, zal er ongetwijfeld een mooie tijd als resultaat komen.”

Lentewandeling

Tot slot zullen ook de fanatiekere wandelaars hun genot op kunnen tijdens de KPMG Lentemarathon Amstelveen 2024. Vanaf het Stadsplein kunnen de deelnemers van de Lentewandeling een route van 5 of 10 kilometer door het prachtige groen van Amstelveen. Hiervoor kunnen zij aansluiten bij wandel- en beweegcoaches van AV Startbaan en Amstelveen Sport. 

Inschrijven niet meer mogelijk

Voor de editie van 2024 is inschrijven niet meer mogelijk. Iedereen is welkom om te komen supporteren en genieten van de sportieve sfeer in en om het Stadshart Amstelveen of langs de route.