Vijfde editie KPMG Lentemarathon wederom succesvolle viering van sportiviteit in Amstelveen

Bijna 6000 deelnemers hebben vandaag hun karakter en doorzettingsvermogen laten zegevieren toen zij de door hen gekozen afstand van de KPMG Lentemarathon Amstelveen 2024 succesvol volbracht hebben. Op een dag met perfect hardloopweer, waren het vooral de enthousiaste deelnemers en supporters die de zon lieten stralen in hartje Amstelveen.

Aangemoedigd door talloze fans op het Stadshart en de over de hele route, liepen de deelnemers vandaag door het Amsterdamse Bos, door het Oude Dorp, door de polders, langs de Amstel en door het (letterlijke) hart van de stad Amstelveen. In het winkelcentrum Stadshart Amstelveen liepen ruim 250 enthousiaste kinderen de Kids Run en op het plein werden de wandelaars op hun wenken bediend met de 5 kilometer en 10 kilometer Lentewandeling.

“Het was een gave race. Het was winderig, maar ik ben blij dat ik gewonnen heb,” zegt de winnaar van de KPMG Lentemarathon Aleksandr Tsaplin. „Bedankt aan de organisatie.“ Tsaplin volbracht de 42,195km in 2 uur, 31 minuten en 48 seconden. Eerste vrouw over de finish was Eleonora Olsmats in 3 uur, 6 minuten en 48 seconden.

Organisator Roy van Damme: “We zijn blij met een succesvolle organisatie. Alle deelnemers hebben hun beste beentje voor gezet en ze zijn allen veilig over de finish gekomen. Dit jaar, nog meer dan hiervoor, zagen wij veel Amstelveners die onze deelnemers buiten aanmoedigden.

“Volgend jaar keert de KPMG Lentemarathon op zondag 16 maart terug. We kunnen nu al niet wachten om over een jaar weer terug te komen!”

Bekijk hieronder de uitslagen van de snelste mannen en vrouwen van de KPMG Lentemarathon:

Mannen

  1. Aleksandr Tsaplin – 2:31:48
  2. Guus Reurink – 2:34:59
  3. Rick Salome – 2:39:40

Vrouwen

  1. Eleonora Olsmats – 3:06:48
  2. Eva de Jong – 3:09:28
  3. Susanne van den Broek – 3:10:00