Lentemarathon Amstelveen terug in voorjaar 2023

Op zondag 19 maart 2023 wordt er in Amstelveen weer het startschot gegeven voor de Lentemarathon.

Op zondag 19 maart 2023 wordt er in Amstelveen weer het startschot gegeven voor de Lentemarathon. Na een paar jaar afwezigheid is het evenement weer terug. Atletiekvereniging Startbaan slaat voor de aankomende edities de handen ineen met sportmarketingbureau SPINN SPORTS.

Roy van Damme, mede-eigenaar SPINN SPORTS, geboren en getogen in Amstelveen:  “Voor mij was het een doorn in het oog dat de marathon zo lang niet door kon gaan. Naast mijn werk als sportmarketeer, ben ik zelf ook meer gaan hardlopen de afgelopen jaren. De regio Amstelveen biedt veel mooie routes en bij een stad met zoveel potentie hoort een marathon. Op een gegeven moment heb ik contact gezocht met AV Startbaan, de atletiekvereniging, of zij interesse zouden hebben in een samenwerking. De klik was meteen goed en we zijn dan ook trots dat we de vereniging kunnen ondersteunen bij de organisatie van dit mooie evenement!”

Bij een nieuwe samenwerking, hoort ook een nieuwe identiteit: een nieuw logo en de toevoeging van de 5 en 10km. “Met deze extra afstanden willen wij het evenement toegankelijker maken voor alle Amstelveners.” aldus Van Damme.  

“Een tweede prioriteit is voor ons het betrekken van lokale ondernemingen en horeca. Niet toevallig ook dat het start/finish-dorp in het Stadshart is. Hier kunnen zowel de deelnemers als hun aanhang en trouwe supporters genieten van hapjes, drankjes en muziek, zowel voor, tijdens als na de afstanden! We willen er een echt Amstelveens hardloop-festival van maken, waar iedereen met plezier op terugkijkt.”

Pre-sale early bird tickets

Voor de fanatieke lopers is er goed nieuws: binnenkort gaat de verkoop van de early bird tickets van start! Voor een verminderd tarief kunnen dan al startbewijzen gekocht worden voor de aankomende editie. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en mis deze extra goedkope kaarten niet!