Interview: Deelnemer Robbert Boerlage zamelt met estafetteteam geld in voor KWF

Robbert Boerlage doet op zondag 19 maart mee aan de marathon estafette tijdens de KPMG Lentemarathon 2023, maar Robbert is niet zomaar een deelnemer. Samen met drie vrienden uit zijn tijd bij Defensie zamelen ze geld in voor hun voormalige pelotonscommandant en het KWF.

Robbert en zijn kameraden hebben een bijzondere reden om deel te nemen aan de KPMG Lentemarathon: ‘’We kennen allemaal wel een familielid, vriend of kennis die aan kanker lijdt of is overleden. Voor ons was dat onze voormalige pelotonscommandant, die momenteel onder behandeling is. Het leek ons een goed idee om hiervoor geld in te zamelen. Inmiddels zijn wij de €2000 gepasseerd, maar uiteraard kan er nog steeds gedoneerd worden, want alle beetjes helpen.’’ aldus Robbert.

Toen Robbert zag dat de KPMG Lentemarathon een estafettemarathon aanbood, kreeg hij meteen het idee om zich in te zetten voor het goede doel. Na een berichtje in de groepsapp van zijn oude dienstmaatjes, was de benodigde opkomst al snel vol. De drie enthousiaste vrienden, die inmiddels over het hele land verspreid zitten (‘Van Ede tot Bredevoort en Zeewolde’) werden bij elkaar geroepen om zich klaar te stomen voor de gedeelde 42,2km door Amstelveen. De stad waar Robbert al nagenoeg zijn hele leven woont en die hij nog steeds met trots zijn thuishaven noemt.

Robbert en zijn kameraden hebben al veel uitdagingen moeten overwinnen toen ze jarenlang samen in een peloton dienden bij 111 Pantsergenie Compagnie in Wezep. ”Bij Defensie wordt vaak het uiterste van je gevraagd. Van je mentale kennen en kunnen, maar ook fysiek, om zo goed mogelijk in staat te zijn om de opdrachten tijdens oefeningen dan wel uitzendingen te voltooien. Sport en saamhorigheid staan bij Defensie centraal en dat is wat ons bindt. Het is leuk om elkaar elk jaar weer te zien en een (klein) biertje te drinken,” aldus Robbert Boerlage.

Er is al ruim 2000 euro opgehaald voor hun voormalige pelotonscommandant, maar ze hopen op veel meer! Je kunt nog steeds helpen om Robbert en zijn drie plichtsgetrouwe kameraden een hart onder de riem te steken. Doneren aan de veteranen voor het KWF kan door middel van de link:

Inzamelingsactie van Robbert Boerlage : Ouwe dienstkameraden rennen voor het KWF! (gofundme.com)