Hét hardloopevenement van Amstelveen, de KPMG Lentemarathon

4e editie van de KPMG Lentemarathon
Na enkele jaren van afwezigheid door corona keert de Lentemarathon dit jaar weer terug in Amstelveen. In 2023 wordt de KPMG Lentemarathon Amstelveen in een nieuw jasje gestoken! Naast de hele marathon, de halve marathon en de Kids Run, kun je nu ook meedoen aan de 5 en 10km! Ook is de Business Run uitgebreider dan ooit.

Tijdens de vierde editie van de KPMG Lentemarathon op zondag 19 maart 2023, zijn de start en finish in het Stadshart Amstelveen waar duizenden lopers en toeschouwers van over de hele wereld op afkomen. Maar liefst 38 nationaliteiten doen mee aan de KPMG Lentemarathon. Dat is een indrukwekkend aantal verschillende culturen en achtergronden die samenkomen om het plezier van hardlopen te vieren!

Hier zijn enkele leuke feiten over de deelnemers van de KPMG Lentemarathon:

  • Wist je dat er dit jaar meer dan 4.000 deelnemers meedoen aan de KPMG Lentemarathon? Dat zijn heel wat lopers die de uitdaging aangaan over het prachtige parcours van Amstelveen. 
  • Er doen maar liefst 400 kinderen mee aan de Stadshart Amstelveen Kids Run. De kinderen rennen 750 meter of 1,5 kilometer door en rond het winkelcentrum van Stadshart Amstelveen, een bijzondere hardlooplocatie!
  • Bij de KPMG Lentemarathon is iedereen welkom, van jong tot oud. Wist je dat de oudste deelnemer aan de KPMG Lentemarathon 78 jaar oud is? Het is een inspirerend verhaal dat leeftijd slechts een getal is en dat iedereen kan genieten van hardlopen.
  • Ook doen maar liefst 3 scholen uit de omgeving en 600 bedrijfslopers mee aan de KPMG Lentemarathon. Het is een geweldige manier voor de scholen en bedrijven om teambuilding, gezondheid en sport onder hun scholieren en werknemers te bevorderen.

Een groot hardloopfeest
Naast een hardloopevenement wordt de KPMG Lentemarathon ook een groot hardloopfeest met veel entertainment en plezier voor zowel deelnemers als toeschouwers. Er zijn meerdere locaties langs het parcours waar fans de lopers kunnen aanmoedigen en ook kunnen genieten van muziek en entertainment:

  • Op het Vijverplein aan de Amsterdamseweg staat een podium met muziek, dus extra leuk voor je fans om je aan te komen moedigen!
  • De Golfbaan en Brasserie 10 verzorgen jouw fans tot in de nopjes, er valt hier goed te parkeren en ze hebben lekkere koffie klaar staan. Dus laat je fans je nog even aanmoedigen tijdens de laatste 10km.
  • Ons Tweede Thuis Sluis-Zicht helpt ons met een waterpost aan de Amstel voor de marathonlopers.
  • Een rondje over de atletiekbaan mag niet ontbreken! De hele en de halve marathon worden in de watten gelegd bij AV Startbaan, met een waterpost en extra muziek om je op weg te helpen!
  • In het Oude Dorp is de Powerzone van Powerbar ingericht! Deze waterpost geeft iedereen een welverdiende boost! Ook hier is het extra gezellig voor jouw fans om te komen kijken, met extra faciliteiten voor een kopje koffie of een borrel.

Kortom, één en al gezelligheid door Amstelveen. Mis dit sportieve evenement niet en kom de lopers in actie zien!