ReumaNederland komt in actie op de KPMG Lentemarathon Amstelveen

Samen met 9 collega's van ReumaNederland loopt Sevgi Fruytier de KPMG Lentemarathon om geld in te zamelen voor het goede doel waar zij zich elke dag voor inzetten.

Bij de KPMG Lentemarathon lopen veel mensen rond met een bijzonder verhaal, zo ook Sevgi Fruytier. Samen met 9 collega’s van ReumaNederland loopt zij de KPMG Lentemarathon om geld in te zamelen voor het goede doel waar zij zich elke dag voor inzetten.

Sevgi is programmacoördinator bij de afdeling ”Onderzoek en Impact” van ReumaNederland. ReumaNederland zet zich in voor een betere kwaliteit van leven met reuma. Dit doen zij middels onder andere onderzoek naar betere behandelingen, het verschaffen van betrouwbare informatie en aandacht voor de belangen van mensen met reuma.

Sevgi heeft zelf een aantal jaren aan atletiek gedaan, met horden als specialiteit. Tegenwoordig gaat ze nog steeds graag hardlopen of doet ze andere sportieve activiteiten zoals bootcamps en yoga. Toen ze zag dat de KPMG Lentemarathon een marathon estafette aanbood, riep ze haar collega’s bij elkaar om samen mee te doen, om geld in te zamelen voor ReumaNederland. Haar collega’s reageerden direct enthousiast op het idee; samen met haar collega’s schreef Sevgi maar liefst twee estafetteploegen en twee 5km-lopers in. Inmiddels is er al een appgroep aangemaakt om elkaar aan te moedigen en samen te trainen.

Landelijke collecteweek Reumafonds

Sevgi en haar collega’s trainen echter nog voor iets veel mooiers dan hun eigen mooie sportieve prestatie. Zij lopen om aandacht te vragen voor de landelijke collecteweek (19 t/m 25 maart) van ReumaNederland, die op de dag van de KPMG Lentemarathon begint, en ook om hun collecteweek af te trappen met een start middels een sponsorloop.

“Mensen met reuma leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid. Bij de meeste vormen van reuma zijn de klachten goed te behandelen. Maar reuma zelf is nog niet te genezen. Vaak is reuma onzichtbaar. Het is aan de buitenkant niet te zien.” aldus Sevgi. “Iedereen kent wel iemand met reuma. Momenteel zijn er meer dan 2 miljoen mensen in Nederland die een vorm van reuma hebben. Dagelijks gaan wij de uitdaging aan om de rem van reuma weg te nemen en te zorgen dat mensen met reuma zonder pijn en vermoeidheid kunnen bewegen. Dit doen we allemaal vanuit onze eigen expertise, van onderzoekfinanciering, tot belangenbehartiging, tot de financiën. Nu willen wij niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten in beweging te komen. Samen met onze vrienden en familie dagen we onszelf fysiek uit met een gezamenlijke teamprestatie en inzamelingsactie om ook op deze manier ons steentje bijdragen aan onze doelen.”

De keuze voor de KPMG Lentemarathon had nog een tweede reden: “We willen laten zien hoe veel impact reuma heeft maar ook wat je kunt doen om de pijn te verminderen en zelfs te voorkomen dat je het krijgt. Bewegen is daarin een heel belangrijk middel. Door je gewrichten dagelijks te bewegen zorg je voor een betere beweeglijkheid van je gewrichten en minder stijfheid van je spieren en gewrichten. Daarnaast kan bewegen vermoeidheid ook verminderen.” Dat is voor de deelnemers van ReumaNederland een extra stimulans om deel te nemen aan de KPMG Lentemarathon.

ReumaNederland is net een nieuwe strategische periode ingegaan met als belangrijkste speerpunt reuma een omkeerbare, niet-chronische aandoening maken zodat iedereen vrij kan bewegen zonder pijn. Dit willen ze onder andere doen door in te zetten op precisiegeneeskunde en door ReumaNederland hét platform te maken voor transparante communicatie en maatschappelijke bewustwording, zodat iedereen zich bewust is van reuma en de impact die het heeft op mensen.

Doneren aan ReumaNederland

Je kunt nog steeds helpen om Sevgi en haar collega’s van ReumaNederland een hart onder de riem te steken. Doneren aan de collega’s voor ReumaNederland kan door te klikken op deze link!