Interview met Bas Stigter: winnaar halve marathon KPMG Lentemarathon 2023

Bas Stigter, eigenaar Runnersworld Amsterdamse Bos, was niet alleen partner van de KPMG Lentemarathon 2023, maar verdedigde ook met succes zijn titel op de halve marathon. Wij spraken met Bas over zijn bijzondere prestatie.

‘’Het was een topdag”, aldus de winnaar van de halve marathon Bas Stigter. Bas won niet alleen de halve marathon, maar ook in een betere tijd dan verwacht. ‘’Ik hoopte onder de 1 uur en 10 minuten te lopen, maar ik kwam uit op een tijd van 1 uur, 9 minuten en 8 seconden”

Bas genoot ook van de vele bekende gezichten van klanten die hij langs de kant zag om hem aan te moedigen en op het parcours als medelopers. Het was een feest der herkenning, want Bas had op bijna elk punt van het parcours getraind.
Op de vraag of hij volgend jaar weer meedoet, kon hij maar één ding zeggen: “100%!’’. Misschien om zijn titel opnieuw te verdedigen op de halve marathon, maar misschien heeft hij ook wel een verrassing in petto en gaat hij volgend jaar voor de hele marathon in Amstelveen.

Tot slot vroegen we hem of hij anderen zou aanraden om volgend jaar mee te doen. Het antwoord was duidelijk: “Ik kan het echt iedereen aanraden om mee te doen. We zullen ook weer helpen promoten met Runnersworld, want het is geweldig om te zien dat mensen naar je winkel komen voor advies of om zondag zoveel enthousiaste lopers aan de start te zien staan.”

We willen Bas nogmaals feliciteren met zijn prestatie en bedanken voor zijn tijd. Als je net als Bas wilt meedoen aan de KPMG Lentemarathon 2024, kun je je nu inschrijven voor de pre-registratie