Trainingsarrangement

Hardlopen is leuk, maar het duurt een tijdje voordat het écht leuk wordt. En helaas is er een risico op blessures. Hardlopen onder begeleiding van een trainer is een goed idee. Zo wordt je opbouw bewaakt en zijn er medelopers om vragen en vorderingen uit te wisselen.

Vanaf 1 november 2019 tot aan de marathon op 22 maart biedt Startbaan een trainingsarrangement aan. Schrijf je in voor één van de onderdelen van de Lentemarathon, zet een vinkje bij trainingsarrangement en “ you’re in “. Je ontvangt per mail een overzicht van plaats en tijden.

Wij trainen op maandagavond om 19 uur op de atletiekbaan van AV Startbaan, aan de Startbaan 1a te Amstelveen. Dit herhaalt zich op woensdagavond, maar dan starten we om 19.30 uur. De maandagtraining duurt een uur en een kwartier en de woensdagtraining ongeveer twee uur. Het is niet alleen maar hardlopen: er is aandacht voor loopscholing en oefeningen naast de kerntraining van hardlopen. Er is kleedruimte bij de atletiekbaan. Het is ook prima als je eerst eens even komt proberen.

De trainer maakt een indeling in trainingsgroepen. Daarbij is plaats voor iedereen, van beginners tot gevorderden, van jong tot oud. De hoofdtrainer is Jeroen Erkelens en hij is steeds aanwezig bij de trainingen. Stap op hem af voor vragen.

De trainingen gaan altijd door, ook bij slecht weer. De trainingsmodule vindt met name plaats in de wintermaanden en zelfs bij sneeuw of gladheid worden er altijd veilige situaties geschapen zodat de trainingen doorgang vinden.

Loop je abusievelijk een blessure op of je hebt last van vervelende pijntjes, dan biedt AV Startbaan ook direct hulp. Fysiotherapiepraktijk Troelstralaan heeft spreekuur bij AV Startbaan op de maandag loopavonden en je kan dus direct binnenvallen.

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om te trainen en te merken hoe de conditie toeneemt na enkele weken. En opeens besluit je om in het weekend vele kilometers te gaan hardlopen in het Amsterdamse Bos of in het weidelandschap rond Amstelveen.