Samenwerking KWF kankerbestrijding

De AmstelveenZ Lentemarathon continueert de samenwerking met KWF Kankerbestrijding.

Het bestuur van de vrijwilligersafdeling van KWF Kankerbestrijding uit Amstelveen is enorm verheugd dat de AmstelveenZ Lentemarathon ook tijdens de 4de editie op zondag 22 maart 2020 KWF Kankerbestrijding wil ondersteunen.

Het collecteteam van KWF Kankerbestrijding uit Amstelveen bestaat uit ongeveer 300 vrijwilligers die jaarlijks in de eerste week van september met hun collectebus langs de deuren gaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Hun doel: Minder kanker, Meer genezing, Betere kwaliteit van leven. Naast de organisatie van de collecteweek houdt het collecteteam zich ook bezig met diverse acties en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen. Dankzij deze opbrengst kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek en komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan de gevolgen van kanker.

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat op de één of andere manier (zelf of in zijn/haar directe omgeving) te maken met kanker. Gelukkig zijn er vele patiënten die genezen maar dat moeten er nog veel meer worden. Dat is ook het grote motto van Bas Gijsbers, secretaris van het KWF collecteteam uit Amstelveen.

Deelnemers van de Lentemarathon kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen voor KWF Kankerbestrijding. Als tegenprestatie gaan zij met behulp van een aantal vrijwilligers deze sportieve dag tot een groot succes maken. Namens KWF Kankerbestrijding: bedankt voor uw donatie en voor alle deelnemers: héél veel succes met trainen.