Nieuws

Hotel arrangement Grand Hotel Amstelveen

Het Grand Hotel Amstelveen biedt voor de Lentemarathon het volgende arrangement aan:

  • 1 overnachting in een Luxe Junior Art Suite kamer op zaterdag 21 maart 2020
  • Live Cooking Sport ontbijt
  • Late check out tijd 16:00 uur * op basis van beschikbaarheid.
  • Gratis parkeren naast het hotel
  • 10 % kortingvoucher Bistro Nice! ( restaurant naast het hotel gelegen)

€ 89,- per nacht op basis van twee personen

*Optioneel bij te boeken een pasta maaltijd op zaterdag 21 Maart in het hotel voor € 17,50 per persoon inclusief welkomstdrankje. Op basis van beschikbaarheid.

Reserveringen en informatie via de e-mail reserveringen@grandhotelamstelveen.nl of telefonisch.

Het Grand Hotel Amstelveen bevindt zich in het zuiden van Amstelveen en kijkt uit over de Bovenkerkerpolder, waar de marathonroute passeert.

Grand Hotel Amstelveen
Bovenkerkerweg 81
1187 XC Amstelveen
020 – 645 55 58

Medische verzorging door Rode Kruis

De medische verzorging wordt dit jaar verzorgd door het Rode Kruis. Het Rode Kruis ondersteunt alle grote Nederlandse marathons en nu dus ook de Lentemarathon.

Met het Rode Kruis zijn we verzekerd van hoogwaardige dienstverlening (conform de Veldnorm Evenementenzorg).

Tijdens de marathon komen er meerdere vaste posten (bemand met oa arts en verpleegkundige), verder zijn er mobiele posten met bikers om snel verzorging te kunnen bieden. .

 Dit verzekert ons van een perfecte kwaliteit van hulpverlening en alle relevante contacten bij partijen als de meldkamer ambulancezorg en de GHOR.

Hotelarrangement Ammonite hotel

Het Ammonite hotel**** biedt speciaal voor de Lentemarathon een hotelarrangement aan.
Loop jij mee en wil je in de ochtend niet te ver reizen, dan kun je met dit arrangement dichtbij overnachten.
Het hotel beschikt over een gratis parkeervoorziening, fitness- en welnessvoorzieningen.
De ecologische zone op en rond de Kalfjeslaan is fantastisch om de dag van te voren een stukje in te lopen.

Er zijn zowel comfort twin rooms (109€) als ammonite suites beschikbaar (149€).
Op de avond vóór de marathon serveert het restaurant een pastamaaltijd en informeer bij de balie of er ’s ochtends op de dag van de marathon een speciaal ontbijt beschikbaar is.

Voor transport naar de start van de marathon op circa 5 km van het hotel adviseren wij gebruik te maken van een huur- of leenfiets van het hotel. Vanaf de finish rijdt een pendeldienst terug naar de start om de huur- of leenfiets weer op te halen.

In het hotel is een gedeeltelijke late check out mogelijk. De bagage wordt veilig opgeborgen en de lopers kunnen na afloop van het loopevenement gebruikmaken van de fitness- en welnessvoorzieningen van het hotel, waaronder natuurlijk douches.

Boeken en informatie via de mail

 

Pacers (of hazen) – een beetje hulp om jouw streeftijd te realiseren!

Dit jaar bieden we op de hele en halve marathon inzet van pacers, ook wel hazen genoemd, die je helpen om een gewenste eindtijd te lopen.

De pacers lopen per tweetal met een groep op een vlak tempo. Hier kun je makkelijk bij aansluiten en zo met wat extra support en gezelligheid soepel naar je beoogde PR lopen. Ook als je de eerste keer loopt, is een pacer ideaal om je gelijkmatig door de kilometers te helpen.

Pacers op de hele marathon: 3u30, 3u45; 4uur,  4u15 en 4u30

Pacers op halve marathon: 1u30, 1:40, 1:45, 1u50, 1u55, 2uur en 2u05

De pacers herken je in het startvak aan hesje en ballon met tijd erop

Samenwerking KWF kankerbestrijding

De AmstelveenZ Lentemarathon continueert de samenwerking met KWF Kankerbestrijding.

Het bestuur van de vrijwilligersafdeling van KWF Kankerbestrijding uit Amstelveen is enorm verheugd dat de AmstelveenZ Lentemarathon ook tijdens de 4de editie op zondag 22 maart 2020 KWF Kankerbestrijding wil ondersteunen.

Het collecteteam van KWF Kankerbestrijding uit Amstelveen bestaat uit ongeveer 300 vrijwilligers die jaarlijks in de eerste week van september met hun collectebus langs de deuren gaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Hun doel: Minder kanker, Meer genezing, Betere kwaliteit van leven. Naast de organisatie van de collecteweek houdt het collecteteam zich ook bezig met diverse acties en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen. Dankzij deze opbrengst kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek en komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan de gevolgen van kanker.

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat op de één of andere manier (zelf of in zijn/haar directe omgeving) te maken met kanker. Gelukkig zijn er vele patiënten die genezen maar dat moeten er nog veel meer worden. Dat is ook het grote motto van Bas Gijsbers, secretaris van het KWF collecteteam uit Amstelveen.

Deelnemers van de Lentemarathon kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen voor KWF Kankerbestrijding. Als tegenprestatie gaan zij met behulp van een aantal vrijwilligers deze sportieve dag tot een groot succes maken. Namens KWF Kankerbestrijding: bedankt voor uw donatie en voor alle deelnemers: héél veel succes met trainen.