Nieuws

Geen wedstrijd, toch een medaille.

De Lentemarathon is dan wel afgelast, maar er zijn lopers die toch wel de medaille willen ontvangen.
Hiervoor hebben we een virtuele run bedacht: loop voor half April het Lentemarathon parkoers (42 of 21km) en registreer dat op je favoriete hardloop-app of horloge.
Het startterrein van de Lentemarathon is wel afgesloten, maar verder kan je overal lopen. Een tip: zowel de 21 als de 42km beginnen met een stukje atletiekbaan gevolgd door een rondje om de wielerbaan. Als je dit overslaat en vanuit het oorspronkelijke finishpunt terugloopt naar de start heb je ook de afstand gelopen. Zie route op afstandmeten en routebeschrijving en pdf voor de hele marathon. En route op afstandmeten voor de halve.

 

Bij Runnersworld Amsterdamse bos krijg je dan je medaille uitgereikt na het tonen van bewijs dat je 21 of 42 km heb gelopen.

Geen Lentemarathon op 22 maart vanwege Coronavirus

Vanwege het Corona-virus heeft het kabinet vandaag (12 maart) besloten dat evenementen met meer dan 100 bezoekers niet doorgaan. Dit betekent dat de Lentemarathon op 22 maart niet doorgaat.

Wij denken nog na om de marathon alsnog op een later moment dit jaar plaats te laten vinden. Derhalve wordt er op dit moment geen inschrijfgeld gerestitueerd.

Bij nieuws wordt u hierover geïnformeerd.

Organisatieteam Lentemarathon

Hotel arrangement Grand Hotel Amstelveen

Het Grand Hotel Amstelveen biedt voor de Lentemarathon het volgende arrangement aan:

  • 1 overnachting in een Luxe Junior Art Suite kamer op zaterdag 21 maart 2020
  • Live Cooking Sport ontbijt
  • Late check out tijd 16:00 uur * op basis van beschikbaarheid.
  • Gratis parkeren naast het hotel
  • 10 % kortingvoucher Bistro Nice! ( restaurant naast het hotel gelegen)

€ 89,- per nacht op basis van twee personen

*Optioneel bij te boeken een pasta maaltijd op zaterdag 21 Maart in het hotel voor € 17,50 per persoon inclusief welkomstdrankje. Op basis van beschikbaarheid.

Reserveringen en informatie via de e-mail reserveringen@grandhotelamstelveen.nl of telefonisch.

Het Grand Hotel Amstelveen bevindt zich in het zuiden van Amstelveen en kijkt uit over de Bovenkerkerpolder, waar de marathonroute passeert.

Grand Hotel Amstelveen
Bovenkerkerweg 81
1187 XC Amstelveen
020 – 645 55 58

Medische verzorging door Rode Kruis

De medische verzorging wordt dit jaar verzorgd door het Rode Kruis. Het Rode Kruis ondersteunt alle grote Nederlandse marathons en nu dus ook de Lentemarathon.

Met het Rode Kruis zijn we verzekerd van hoogwaardige dienstverlening (conform de Veldnorm Evenementenzorg).

Tijdens de marathon komen er meerdere vaste posten (bemand met oa arts en verpleegkundige), verder zijn er mobiele posten met bikers om snel verzorging te kunnen bieden. .

 Dit verzekert ons van een perfecte kwaliteit van hulpverlening en alle relevante contacten bij partijen als de meldkamer ambulancezorg en de GHOR.

Hotelarrangement Ammonite hotel

Het Ammonite hotel**** biedt speciaal voor de Lentemarathon een hotelarrangement aan.
Loop jij mee en wil je in de ochtend niet te ver reizen, dan kun je met dit arrangement dichtbij overnachten.
Het hotel beschikt over een gratis parkeervoorziening, fitness- en welnessvoorzieningen.
De ecologische zone op en rond de Kalfjeslaan is fantastisch om de dag van te voren een stukje in te lopen.

Er zijn zowel comfort twin rooms (109€) als ammonite suites beschikbaar (149€).
Op de avond vóór de marathon serveert het restaurant een pastamaaltijd en informeer bij de balie of er ’s ochtends op de dag van de marathon een speciaal ontbijt beschikbaar is.

Voor transport naar de start van de marathon op circa 5 km van het hotel adviseren wij gebruik te maken van een huur- of leenfiets van het hotel. Vanaf de finish rijdt een pendeldienst terug naar de start om de huur- of leenfiets weer op te halen.

In het hotel is een gedeeltelijke late check out mogelijk. De bagage wordt veilig opgeborgen en de lopers kunnen na afloop van het loopevenement gebruikmaken van de fitness- en welnessvoorzieningen van het hotel, waaronder natuurlijk douches.

Boeken en informatie via de mail