Parcours

Prachtige loop door het groene Amstelveen!
De marathon start op de atletiekbaan, de thuisbasis van Atletiek Vereniging Startbaan. Het vervolgt snel richting de golfbaan en daarna gaat de route langs de Amstel richting Uithoorn. Daar buigt de route af en gaat door de Bovenkerkerpolder weer naar Amstelveen. Na  een klein stukje bebouwing gaat de route richting het Amsterdamse Bos. Daar volgt een mooie route alvorens weer in de bebouwde kom van Amstelveen uit te komen. De route loopt verder middendoor het oude dorp, daarna langs de grote poel. Hierna gaat de route weer door enige wijken van Amstelveen richting het Stadshart.  Dan kan het laatste sprintje naar de finish getrokken worden in het kloppende commerciële hart van Amstelveen.

De loop is volledig over asfalt / verharde paden. Het parcours is geheel vlak, er zijn een tiental hoogtemeters vanwege een enkel fietstunneltje.
Bij elke km van zowel de hele als de halve marathon staat een km bordje.

De marathonroute is dit jaar (2020) gecertificeerd door de Atletiekunie. Om de route op exact 42,195 km te krijgen, komt er een keerlus van 160 meter langs de Ringvaart (± kilometerpunt 28,5)

Marathon en Estafetteparcours:

Halve Marathon:

Het parcoursrecord op de marathon is 2:34:56 voor de mannen en 2:49:14 voor de vrouwen.
Het parcoursrecord op de halve marathon is 1:09:30 voor de mannen en 1:25:44 voor de vrouwen.