Estafette marathon

Extra informatie Estafette Lentemarathon

De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de lopers tussen 7 en 13 km lopen.

Het estafetteteam zal een object (snapband) van start tot finish moeten overbrengen en is zelf verantwoordelijk voor de wissel. Op de wisselpunten zal de nodige logistiek aanwezig zijn.

Algemene informatie rondom de estafette:

 • Belangrijk: het estafetteteam is zelf verantwoordelijk voor transport van- en naar de wisselpunten. Dat betekent dat de 2e, 3e en 4e loper zelf op het juiste moment op het wisselpunt dienen te staan. Daarnaast betekent het dat de lopers na het afronden van hun specifieke afstand, zichzelf richting het Stadshart (of naar huis) moeten verplaatsen.
 • Op ieder wisselpunt is een toiletmogelijkheid, een drankpost en (beperkte) parkeerruimte aanwezig.
 • Estafette-leden krijgen hetzelfde nummer, met een toevoeging. Voorbeeld: teamnummer 50, 50-1 voor de startloper t/m 50-4 voor de slotloper.
 • Het estafetteteam brengt een object (snapband) van start tot finish. Deze snapband vouwt zich gemakkelijk om de pols en hoeft dus niet meegedragen te worden (zoals de baton welke vorig jaar gebruikt werd)
 • Van het estafetteteam wordt alleen de bruto tijd bij aankomst gemeten. Er worden geen tussentijden gemeten per loper. Van belang is wel dat de slotloper (diegene met nummer xx-4) daadwerkelijk over de finish gaat daar de tijd van deze loper wordt gemeten.

Nogmaals: op de wisselpunten is beperkte parkeerruimte beschikbaar, Maak gebruik van nabije OV mogelijkheden, onderlinge carpool of de fiets om op de wissellocaties te komen.

Praktische informatie rondom de estafette:

 • De eerste loper van het estafetteteam start gelijk met de lopers van de hele marathon, om 10.00 uur (AV Startbaan)
 • Na 12.8 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de snapband doorgegeven aan de tweede loper van het team. Dit wisselpunt is op de Hollandse Dijk nabij de Chemieweg in Uithoorn. Parkeren kan bij de Chemieweg. Locatie: Chemieweg 199, 1422DX Uithoorn
 • Na 21.6 km is er een wisselpunt ingericht en wordt de snapband doorgegeven aan de derde loper van het team Dit wisselpunt is bij de kruising van het fietspad en de Touwslagerij. Bij P+R Spinnerij kan geparkeerd worden. Locatie: Bouwerij 7, 1185 ZN of bushalte Sacharovlaan, dan 7 minuten lopen.
 • Na 34,5 km is er een wisselpunt ingericht op de Dorpsstraat bij de kerk en wordt de snapband doorgegeven aan de slotloper van het team. Parkeren kan het beste bij het parkeerterrein aan de Doorweg.
 • Het is mogelijk om als team over de finish te gaan. Teams kunnen hergroeperen op het parkeerterrein bij het Kruidvat/HEMA filiaal aan de Pieter Lastmanweg (+-300m voor de finish), om gezamenlijk te finishen.
 • Tip: de eerste loper kan voor het team een tas laten vervoeren naar de finishlocatie.