Estafette marathon

Extra informatie Estafette Lentemarathon

De estafette teams van vier lopers maken gebruik van hetzelfde parcours van de marathon, waarbij de lopers tussen 8 en 13 km lopen.

Het estafetteteam zal een object (snapband) van start tot finish moeten overbrengen en is zelf verantwoordelijk voor de wissel. Op de wisselpunten zal de nodige logistiek aanwezig zijn.

Algemene informatie rondom de estafette:

  • Belangrijk: het estafetteteam is zelf verantwoordelijk voor transport van- en naar de wisselpunten. Dat betekent dat de 2e, 3e en 4e loper zelf op het juiste moment op het wisselpunt dienen te staan. Daarnaast betekent het dat de lopers na het afronden van hun specifieke afstand, zichzelf richting het Stadshart (of naar huis) moeten verplaatsen.
  • Op ieder wisselpunt is een toiletmogelijkheid, een drankpost en (beperkte) parkeerruimte aanwezig.
  • Estafette-leden krijgen hetzelfde nummer, met een toevoeging. Voorbeeld: teamnummer 50, 50-1 voor de startloper t/m 50-4 voor de slotloper.
  • Het estafetteteam brengt een object (snapband) van start tot finish. Deze snapband vouwt zich gemakkelijk om de pols en hoeft dus niet meegedragen te worden (zoals de baton welke vorig jaar gebruikt werd)
  • Van het estafetteteam wordt alleen de bruto tijd bij aankomst gemeten. Er worden geen tussentijden gemeten per loper. Van belang is wel dat de slotloper (diegene met nummer xx-4) daadwerkelijk over de finish gaat daar de tijd van deze loper wordt gemeten.

Nogmaals: op de wisselpunten is beperkte parkeerruimte beschikbaar, Maak gebruik van nabije OV mogelijkheden, onderlinge carpool of de fiets om op de wissellocaties te komen.