Deelnemersinformatie KPMG Lentemarathon

Benieuwd wat je te wachten staat tijdens de KPMG Lentemarathon Amstelveen? Lees hieronder wat praktische info omtrent jouw deelname aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen.

Programma
Het dagprogramma op zondag 19 maart ziet er als volgt uit: 

07:30u: Lopersplein open
09:00u: Start KPMG Lentemarathon (uiterlijk 08:50 in het algemene startvak)
10:00u: Start KPMG halve marathon (uiterlijk 09:50 in het algemene startvak)
11:00u: Start Lentewandeling georganiseerd door Amstelveen Sport
12:00u: Start Stadshart Amstelveen Kids Run
13:15u: Start BIZ Amsterdamseweg 10km (uiterlijk 13:05 in het algemene startvak)
13:30u: Start Next Level AMS 5km (uiterlijk 13:20 in het algemene startvak)
16:00u: Laatste lopers binnen

Adres: Stadsplein, Amstelveen

Startnummer en runningshirt ontvangen
Heb jij tijdens je inschrijving aangegeven dat je je startnummer toegestuurd wilt krijgen? Dan wordt je startnummer maandag 13 maart verstuurd naar het door jou opgegeven adres. Deze ligt dan dinsdag of woensdag op je deurmat!

Als je niet hebt aangegeven dat je je startnummer opgestuurd wilt hebben, kun je je startnummer vanaf volgende week donderdag, 16 maart tot en met zaterdag 18 maart 16:00 uur, ophalen bij Runnersworld  Amsterdamse Bos in Amstelveen of op de dag van het evenement zelf in het lopersdorp op Stadshart Amstelveen. Bij het ophalen van jouw startnummer ontvang je ook een gaaf exemplaar van het magazine Mystical Miles!

Dragen startnummer
Je startnummer moet altijd zichtbaar gedragen worden op de voorkant van je shirt. Vouw of bedek je startnummer niet. Mocht je dit wel doen, dan bestaat de kans dat er een verkeerde tijd gemeten wordt.

Loop je mee via een bedrijf? Dan gaat het ophalen en uitdelen van de startnummers via je contactpersoon.

Runningshirt
Heb jij het gave KPMG Lentemarathon hardloopshirt besteld? Dan kun je je deze tegelijk ophalen met je startnummer. 

Openingstijden ophalen startbewijzen bij Runnersworld Amsterdamse Bos:
Donderdag 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:30 uur
Zaterdag 09:00 – 16:00 uur

Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. De verzorgingsposten hebben dit jaar water, fruit en sportdrank van onze partner Powerbar beschikbaar.
Genoeg energie om je afstand te kunnen afronden! Kijk voor het overzicht op de website.

Op een aantal verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig.

Kledinginname
De kledinginname (op eigen risico) van de KPMG Lentemarathon vindt plaats in tenten in het lopersdorp op het Stadshart in Amstelveen. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De kledinginname is geopend van 07.30 tot 16.00 uur.

Verder zijn er geen kleedkamers of douches beschikbaar in het lopersdorp.

Let op: maximaal formaat tas is 30 (l)x 20 (b) x 50 (h) en moet gelabeld zijn met je tassenlabel die aan je startnummer zit. 

Finish foto/video
Bij de finish ontvang je je welverdiende medaille. Maar ook nog water en een stuk fruit om bij te herstellen. Ook wordt er een gave foto en video van je gemaakt bij de finish, deze kan je later terugvinden.

Weer
Op dit moment wordt het volgende voorspeld: 10 graden met 0% kans op regen. Houd onze socials in de gaten voor de laatste updates. En houd zelf ook het weerbericht in de gaten, zodat je de juiste kleding draagt. 

Parcours informatie
De KPMG Lentemarathon bestaat uit diverse afstanden, waarvoor een route is uitgezet door Amstelveen met de start en finish op het Stadshart.

 • Let op dat het parcours niet volledig afgesloten is voor alle verkeer. Er kunnen plekken zijn waar iemand nog loopt of fietst. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk af te sluiten, maar let zelf vooral ook op waar je loopt. 
 • Volg zoveel mogelijk de fietspaden en paden waarop je loopt. 
 • Volg het pad waarop je wordt gewezen. Afslaan staat nadrukkelijk aangeven door pijlen op hekken, pijlen op de grond, verkeersregelaars en vrijwilligers. 
 • Op borden worden waarschuwingen aangegeven zoals: ”links blijven lopen” of ”pas op voor slecht wegdek”. Sommige wegen in – en rondom het Amsterdamse Bos zijn helaas van slechte conditie. Let hier a.u.b. op.
 • Zie onderstaande voorbeelden.

Extra parcours informatie

 • De Amsterdamseweg heeft een eigen tijdsmeting. Alle deelnemers klokken hier een tijd. De snelste man en vrouw worden in het zonnetje gezet.
 • Op het Vijverplein aan de Amsterdamseweg staat een podium met muziek, dus extra leuk voor je fans om je aan te komen moedigen!
 • De Golfbaan en Brasserie 10 verzorgen jouw fans tot in de nopjes, er valt hier goed te parkeren en ze hebben lekkere koffie klaar staan. Dus laat je fans je nog even aanmoedigen tijdens de laatste 10km.
 • Ons Tweede Thuis Sluis-Zicht helpt ons met een waterpost aan de Amstel voor de marathonlopers.
 • Een rondje over de atletiekbaan mag niet ontbreken! De hele en de halve marathon worden in de watten gelegd bij AV Startbaan, met een waterpost en extra muziek om je op weg te helpen!
 • In het Oude Dorp is de Powerzone van Powerbar ingericht! Deze waterpost geeft iedereen een welverdiende boost! Ook hier is het extra gezellig voor jouw fans om te komen kijken, met extra faciliteiten voor een kopje koffie of een borrel.
En tot slot, goed nieuws! De afstanden van de halve en hele marathons zijn officieel gemeten en goedgekeurd door de Atletiekunie met een erkende parcoursmeter.

Marathon estafette
Loop jij samen met je vrienden, familie en/of collega’s de marathon estafette tijdens de KPMG Lentemarathon Amstelveen? Dan is deze update voor jou!

Tijdens de marathon estafette loop je allemaal een stukje van de marathon:
Loper 1 – 11km, Loper 2 – 8 km, Loper 3 – 10km, Loper 4 – 12,5km, Hele team – 0,7km.

Je ontvangt een chip met enkelband. Je moet de chip zondag ophalen in het lopersdorp bij de balie waar ook de startnummers kunnen worden opgehaald. Als loper doe je deze om je enkel, bij het wisselpunt geef je hem aan de volgende loper. Bij de finish MOET je deze chip teruggeven. Doe je dat niet, dan krijg je een boete van €25.

De marathon estafette begint om 09:00 uur op het Stadshart Amstelveen. Je dient als eerste loper uiterlijk om 08:50 uur in het algemene startvak te staan. De wisselpunten van de marathon estafette vinden plaats op:

 • 11 km: Wisselpunt 1 (parkeerplaats Oude Karselaan)
 • 19 km: Wisselpunt 2 (parkeerplaats AV Startbaan)
 • 29 km: Wisselpunt 3 (Hollandse Dijk)
 • 41,5 km: Wisselpunt 4 | hele team samen (Handelsplein)

Het vervoer tussen de punten is eigen verantwoordelijkheid. De organisatie biedt hier geen oplossingen voor. Houd er rekening mee dat je soms je auto of fiets iets verder moet parkeren omdat de toegangswegen voor het evenement worden gebruikt.

Start/finish

 • Houd er rekening mee dat er een rij kan staan bij het informatiepunt en het ophalen van je startnummer. Dus als je hier langs moet, wees dan op tijd
 • Haal je startnummer op bij Runnersworld Amsterdamse Bos van donderdag t/m zaterdag 16:00u. Als je het hier ophaalt krijg je ook een prachtig Mystical Miles magazine!
 • Bij de finish ontvang je je welverdiende medaille. Heb je na je prestatie last van je benen en kun je wel wat nazorg gebruiken? Dan kun je bij onze partner Fysio Bosbaan in het lopersdorp terecht voor een massage.
 • Op het plein zelf maken we er een gezellig hardloopfeest van met een podium met DJ en presentator. Dus blijf vooral de andere mensen aanmoedigen.
 • Leg je prestatie vast met een selfie bij de KPMG fotowand.
 • Er is geen horeca op het plein, maar er zijn genoeg leuke plekken voor een hapje en een drankje direct aan het plein!

Bereikbaarheid KPMG Lentemarathon
Het lopersdorp en de start/finish bevinden zich op het Stadshart in Amstelveen. Stadshart Amstelveen is bereikbaar per tram, bus, fiets of met de auto.

Naast het Stadshart Amstelveen bevindt zich de bushalte “Amstelveen Busstation”. Op deze halte stoppen en vertrekken talrijke bussen in verschillende richtingen. Ook met tram 5 en tram 25 is het Stadshart goed bereikbaar (houd dan rekening met 5 minuten looptijd). 

Parkeren kan in de garages. Let op: dit is wel betaald.
Fietsen kunnen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde fietsenrekken.

Ons advies is om vanwege de drukte zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en de fiets naar Stadshart Amstelveen te reizen.